Zorgverzekering 2019 – PhysioLab

Uw fysiotherapievergoeding in 2019 bij PhysioLab

Net als vorig jaar informeren we u ook dit jaar graag bij de keuze voor een zorgverzekering. Wij hebben helaas de keuze moeten maken om niet met alle verzekeraars een contract aan te gaan en wel om de volgende redenen:

  • Behandelindex: we worden ‘beoordeeld’ op basis van het aantal behandelingen per klacht per persoon. Wij vinden dit kwalitatief geen sterk controlemiddel. We werken met complexe klachtenbeelden en veel in de topsport.
  •  CQ index: de verzekering eist het volgende. Het uitzetten van enquêtes onder alle behandelde patiënten. Tevens eist de verzekeraar een (hoog) responsiepercentage. Wat vanzelfsprekend buiten onze invloed plaatsvindt. Ook dienen wij het te organiseren,verzamelen en betalen, waarna de verzamelde informatie naar de verzekeraar gaat.
  • Tarieven: de tarieven vergoedingen fysiotherapie staan al jaren stil of lopen terug. De (administratieve) eisen daarentegen nemen toe. Bij een aantal verzekeraars is het simpelweg niet meer rendabel.

Wel contract Geen contract
Zilveren Kruis Achmea CZ
VGZ De Friesland 
Menzis  
ONVZ  
ENO  
DSW  
Zorg & Zekerheid  
ASR  
iptiQ  

Onder bovenstaande verzekeraars vallen nog andere maatschappijen. Een overzicht hiervan is te vinden onderaan deze pagina. 

Gevolgen voor u

Helaas heeft onze keuze niet te tekenen gevolgen voor u. De volgende mogelijkheden zijn er:

U bent verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij waarmee PhysioLab wel een overeenkomst is aangegaan

Er verandert niets voor u. Uw behandelingen worden vergoed afhankelijk van de door u gekozen pakketvoorwaarden. Indien u aanvullend verzekerd bent, worden de uitgevoerde behandelingen door ons direct aan uw zorgverzekeraar gestuurd. U hoeft in deze situatie zelf niets te doen. Bij overschrijding van uw aantal vergoede behandelingen ontvangt u een factuur.

U bent verzekerd bij een verzekeringsmaatschappij waarmee PhysioLab geen overeenkomst is aangegaan.

U ontvangt de factuur zelf. De betaalde factuur kunt u vervolgens indienen bij uw zorgverzekeraar. De hoogte van het door de zorgverzekeraar vergoede bedrag hangt af van de keuze voor een restitutieverzekering of een naturaverzekering.

In geval van een restitutieverzekering krijgt u het volledige bedrag vergoed. Let altijd goed op de polisvoorwaarden.  In geval van een naturaverzekering krijgt u +/- 75%van het volledige bedrag vergoed. Let altijd goed op de polisvoorwaarden. In beide gevallen is voor fysiotherapie een aanvullende verzekering vereist. 

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of kijk op op de site van Fysiotherapie Collectief Amsterdam.

2019, Zorgverzekering

Gerelateerde berichten