Uw fysiotherapie vergoeding in 2020 bij PhysioLab

Het einde van het jaar nadert en dus het moment om uw zorgverzekering te herzien en wellicht aan te passen of te veranderen van zorgverzekeraar.
Wanneer u afwegingen maakt betreft uw aanvullende pakket en de vergoedingen voor fysiotherapie, willen wij u graag over het volgende informeren.
Per 1 januari 2020 hebben wij als praktijk besloten geen contract af te sluiten met de volgende verzekeraars;

  • CZ
  • VGZ (nieuw)
  • De Friesland
  • IptiQ

Dit zijn de overkoepelende organisaties, in de bijlage vindt u een overzicht met alle labels die onder deze zorgverzekeraars vallen. Tevens vindt u hier een uitleg waarom wij gekozen hebben niet te tekenen bij bovengenoemde verzekeraars.
Mocht u om deze reden overwegen zich elders te verzekeren kunt u bijvoorbeeld een onafhankelijke online zorgverzekeraarsvergelijker raadplegen. (bijv. zorgwijzer.nl)

Wat betekent dit voor u wanneer u verzekerd bent bij een maatschappij waarmee PhysioLab geen contract is aangegaan?

Indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie bij een maatschappij waarmee wij als praktijk geen contract zijn aangegaan, zal de facturatie als volgt verlopen:

  • Situatie 1, u heeft een restitutieverzekering

Na afloop van de behandeling betaalt u het consult bij de receptie of middels een factuur per mail. Deze factuur kunt u achteraf indienen bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal het gefactureerde bedrag aan u terugbetalen.

  • Situatie 2, u heeft een naturaverzekering

Na afloop van de behandeling betaalt u het consult bij de receptie of middels een factuur per mail. Deze factuur kunt u achteraf indienen bij uw verzekeraar. De verzekeraar zal u het gefactureerde bedrag gedeeltelijk terugbetalen (doorgaans ongeveer 75% van het marktconform tarief).
*Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend, bij twijfel neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar om de voorwaarden te checken.

Bijlage 1
Om de volgende redenen hebben wij gekozen geen contract aan te gaan met bovengenoemde verzekeraars:

  • Behandelindex: we worden ‘beoordeeld’ op basis van het aantal behandelingen per klacht per persoon. Wij zijn van mening dat de behandelindex niet in relatie staat tot de geleverde kwaliteit.
  • CQ index: De verzekering eist het uitzetten van enquêtes onder alle behandelde patiënten. Tevens eist de verzekeraar een (hoog) responsiepercentage wat vanzelfsprekend buiten onze invloed plaatsvindt. Ook dienen wij het te organiseren, verzamelen en betalen, waarna de verzamelde informatie naar de verzekeraar gaat.
  • Tarieven: de tarieven vergoedingen fysiotherapie staan al jaren stil of lopen terug. De (administratieve) eisen daarentegen nemen toe. Bij een aantal verzekeraars is het simpelweg niet meer rendabel.
Bron: zorgwijzer.nl

, , , , ,

Gerelateerde berichten

Menu