Fysiotherapie is topsport

3 portable behandelbanken staan er standaard klaar bij ons in de praktijk aan de Czaar Peterstraat. En het gebeurt vaak genoeg dat er paniek is wanneer er geen banken meer op de praktijk zijn. Waar staan ze of wie heeft er op dit moment één in gebruik is dan de vraag in de whatsapp groep.

Afgelopen zomer begeleidde PhysioLab o.a. het Nederlandse mannen basketbalteam in de WK kwalificatie reeks en het RTL4 dans programma Dance Dance Dance in de dansstudio in Amsterdam en opname studio 22 in Hilversum. Daarnaast vloog ikzelf regelmatig naar verschillende locaties in Europa om daar voetballers te begeleiden en behandelen voor hun optimale performance.

Deze manier van werken brengt de fysiotherapeuten, de diëtist en de sportpsycholoog van PhysioLab op zeer uiteenlopende locaties. De ene reis een stuk makkelijker en comfortabeler dan de ander. Het scheelt namelijk erg veel wanneer je overdag met bijvoorbeeld KLM naar Londen vliegt, dan wanneer je met Lowcost airline Pegasus ’s nachts naar Istanbul vliegt. Maar alsnog moet je ten alle tijden er voor de volle 100% staan wanneer er werk geleverd moet worden. Niet altijd makkelijk maar the power is in the mind. Het is geweldig om op verschillende plaatsen met de crème de la crème van de sport te mogen werken. De verwachtingen zijn hoog, je komt niet voor niks, maar wij willen naast de atleet ook uit onszelf het allerbeste halen. Sessies van soms wel 6uur moeten ervoor zorgen dat het lichaam weer optimaal functioneert. Soms wel meerdere dagen achtereen. Je werkt, je eet, je rust en je werkt weer. Je zou het bijna topsport noemen. En laten we daar bij PhysioLab nou van houden, topsport.

Over de topsporter wordt altijd veel gezegd en geschreven, wij hebben het geluk deze van heel dichtbij mee te mogen maken. Uren lang, soms dagen, verblijf je op de club, in het hotel of bij de atleet thuis. Je ontwikkeld een band, zowel professioneel als privé. Je leert het lichaam kennen, waar “loopt het vast”, waar kan ik nog verbetering creëeren. ’s Avonds eet je mee, ’s ochtends schuif je aan bij het ontbijt. Je overlegt met de medische staf, je gaat mee naar de trainingground en schuift weer aan voor de lunch bij de familie thuis of met het team.

Een gezonde werkverhouding? Nee, zeker niet. Je raakt er veel te persoonlijk bij betrokken. Maar het kan niet anders, wil je begrijpen wat een atleet van je verwacht, dan moet je begrijpen wat hij van zichzelf verwacht. Wederzijds begrip, respect en vertrouwen zijn essentieel. Je geeft alles wat je in je hebt, qua kennis en vermogen tot behandelen. En 2/3 dagen later zit je aan de buis gekluisterd. Hoe gaat hij/zij presteren? Lukt het om de hele wedstrijd uit te spelen? Hoe speelt het team? Hoe speelt “mijn” atleet?”

Het is maandag avond 23:30, klaar om naar bed te gaan, morgen vertrekt het vliegtuig terug om 06:30. Twee dagen later, de wedstrijd is afgelopen, gewonnen. De atleet is verkozen tot beste speler van de wedstrijd. Het is 22:30, je kan met een gerust hart gaan slapen.

Om 7:30 gaat de wekker weer. Vroeg weer op de fiets naar de Czaar Peterstraat 16. Ook daar staan we weer, voor de volle 100%, in één van de leukste straten van Amsterdam, in de allerleukste praktijk van Nederland en met de leukste patiënten van de wereld!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.