MANUELE THERAPIE

Manuele Therapie is een specialisatie die volgt op de studie Fysiotherapie. De specialisatie richt zich over het algemeen op gewrichten, maar ook spieren en zenuwen vallen binnen het domein van de Manueel Therapeut. Door het master gedeelte van de opleiding kan de Manueel Therapeut van PhysioLab met wetenschappelijke onderbouwing een uitspraak doen over de diagnose, de prognose en de effectiviteit van een behandeling.
In het bijzonder heeft de Manueel Therapeut kennis en vaardigheden op het gebeid van wervelkolom gerelateerde klachten. In de praktijk zou het kunnen dat de Manueel Therapeut van PhysioLab voorstelt om een manipulatie uit te voeren voor een beoogd effect. Een manipulatie is een korte snelle mobilisatie in een bepaalde hoek van het gewricht en deze kan gepaard gaan met een klikkend of knappend geluid (het zogenaamde ‘kraken’).
Bij PhysioLab zetten we de Manuele Therapie in om de voorwaarden te kunnen scheppen om jou zonder pijn of beperkingen te kunnen laten bewegen en dat je in staat bent om weer te kunnen trainen.

Onze mensen kunnen je helpen!

Physiolab